PALAUTUSOIKEUS 14 päivää!!
TURVALLINEN kuljetus rahtivakuutuksella!
Hoito - ohjeet nahalle


                            

Nahkakalusteet ovat arvokkaita ja kestävät hyvin hoidettuina sukupolvelta toiselle. Jotta nahka säilyisi kauniina, sitä täytyy kuitenkin hoitaa.
Jos nahka pääsee kuivumaan, nahan pintaan tulee ns. hiusmurtumia, kun pinta halkeilee.
Nahan hoito riippuu nahkatyypistä, mutta perussääntönä voidaan mukaan pitää sitä, että nahkakaluste puhdistetaan hiestä ja muusta liasta kaksi kertaa vuodessa. Puhdistuksen jälkeen nahka pitää hoitaa ja suojata nahan hoito- ja suojaaineilla.
Tärkeä tietää, että hoito ei riipu nahkan paksuudesta, vaan siitä, miten nahkaa on käsitelty.
On olemassa viimeisteltyä nahkaa ja viimeistelemätöntä nahkaa:

-Viimeisteltyä nahkaa ei tarvitse suojata niin ahkerasti, sillä nahan päälle on jo valmistusvaiheessa lisätty viimeistelykerros, joka suojaa paremmin nahkaa. 

-Jos nahka on viimeistelemätön, lika pääsee paremmin imeytymään nahkaan.
Viimeistelemättömiä nahkoja ovat muun muassa nupukkinahka ja aniilinahka.
Hunajavahat eivät välttämättä sovellu nahkahuonekalunahoille siitä syystä, että ne ovat hyvin rasvamaisia. Rasvamaisuuden takia rasva ei pääse imeytymään kunnolla nahkaan vaan jää nahan pintaan.
Ja jos on kyse viimeistelemättömästä nahasta, nahka voi imeä hunajavahan niin voimakkaasti, että se tummentaa sohvan.

-Yleispuhdistus-, tahranpoisto-, kengänkiillotus- ja liuotinaineiden kuten tärpätin käyttö on kielletty nahan tahrojen poistamiseen. Nahan puhdistukseen ja suojaukseen ei pitäisi käyttää mitään liotinohjaisia tuotteita. Liotinpohjainen tuote voi syövyttää nahan pintaa.

-Poista tahrat välittömästi: kerää irtain aines hellävaroin ja imeytä nesteet painelemalla pehmeällä kankaalla.Tarvittaessa painele tämän jälkeen tahraa neutraaliin saippuaveteen kevyesti kostutetulla kankaalla. Älä liota. Kuivata näkyvä kosteus painellen kuivalla puhtaalla kankaalla ja jätä kuivumaan. 

-Suojaa nahkakaluste suoralta auringonpaisteelta ja kuumuudelta. Pidä riittävä noin 30 sentin ilmarako lämpöpatterin , takan tai muun lämmittimen ja nahkakalusteen välillä; kuumuus saattaa kuivattaa ja haurastuttaa nahkaa sekä haalistuttaa värin.


Nahka on kestävämpi kuin kangas ja hoitamalla sitä oikein se patinoituu kauniisti ja säilyttää vetovoimansa.Tutustu nahan hoito-ohjeisiin niin saat kalusteesta pitkäikäisen elämänkumppanin.

    

Katso tarjouksa



Jätä meille palautetta, kiitos!
Oliko artikkeli hyödyllinen? 

Mistä haluaisit vielä lukea? 

Jaa kanssamme kuvia kokeiluistasi!


Prisijungti to leave a comment
5 vinkkiä puukalusteiden hoitoon