Antiikkikaluston arvoa arvioidaan sen mukaan, mistä aikakaudelta se on ja kuinka aito se on. Tärkeitä ovat myös käytetyt materiaalit. Arvoa saattaa lisätä esim. yhteys jonkun historiallisen henkilön tai kuuluisan valmistajan kanssa.
Mistä tulisi ostaa ja mitä olisi hyvä tietää?
Jos haluat ostaa antiikkia kotiisi sijoituksena, kannattaisi sitä tehdä antiikkiin erikoistuneiden myyjien kanssa. Myyjät, jotka ovat erikoistuneet antiikkiin osaavat kertoa sinulle parhaiten niin tuotteen valmistusvuodesta kuin myös maasta, mistä se on kotoisin sillä nämä kaksi asiaa ovat antiikkikalustoa ostaessa hyvin tärkeitä tietoja.
Jos haluat ostaa antiikkia kierrätyskaupoista on usein tehtäväsi arvata ja kuvitella, minkä tuloksen saatat saada paljon antiikki-jäljitelmiä ja uudempia kalusteita joiden arvo antiikkiin verrattuna ei ole sitä, mitä odotit!
Jos et huoli siitä, mistä kaluste on kotoisin tai kuinka vanha se on, vaan siitä, että kaluste olisi kaunis, puusta ja näyttäisi vanhanaikaiselta, kannattaa sinun ostaa juuri se kaluste, josta eniten pidät ja joka sopii kotiisi parhaiten!
Muista – antiikki on kuin hyvä viini, jonka arvo kasvaa ajan myötä! Täten saattaa halvalla saatu oikea esine osoittautua erinomaiseksi sijoitukseksi!
Kulunut kalusto?
On melkein mahdotonta löytää 100-vuotiasta esinettä, mitä ei ole koskaan käytetty! Antiikin yksi lumoavimpia piirteitä ovatkin sen nähtävät kulumisjäljet. Ne lisäävät erikoisuutta ja luonnetta ja myös heijastavat esineen historiaa!
Jos tavoitteena on löytää uudenveroinen esine, jossa ei ole naarmuakaan, kannattaisi etsiä uusia kalusteita, jotka ovat antiikkijäljitelmiä!
Pystyykö antiikkikalusteita korjaaman itse ilman, että esineen arvo laskisi?
Antiikin hiominen ja värjääminen on taito ja peruuttamaton prosessi joka poistaa arvokkaan alkuperäisen viimeistelyn. Jos kuitenkin haluat korjata esineen ulkonäköä, kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaisen kanssa, joka tietää mitä ja miten tulee antiikkikalustoa käsitellä, jotta sen arvo ei laskisi.
Kuka ostaa ja minkä hintaisia ne ovat?
Monet pitävät antiikkikalustosta mutta eivät kuitenkaan itse antiikkia osta sillä kyseiset vanhat kalusteet ovat juorujen mukaan liian kalliita. Joskus saattaa kuitenkin käydä niin, että antiikkikalusteet ovat halvempia kuin huonolaatuiset sahanpurusta valmistetut kalusteet!
Yhä enemmän ovat keskivertokuluttajat ruvenneet ostamaan antiikkikalustoa viime vuosien aikana!
«Eiköhän se niin mene, että jos naapuri ostaa laadukkaan kaluston niin enhän minäkään tyhmempi ole, joka ostaisi sahanpurusta valmistetun kaluston!.»
Eniten ollaan kiinnostuneita 1920 – 1950 - luvulla valmistetusta käytännöllisestä kalustosta.
«Sahanpurua ei haluta enään koteihin ja myös ihmisten tyylitaju on parantunut.»
Nykyaikainen kalusto on huomenna jo vanha, mutta antiikkikaluston arvo sen kun vain kasvaa ajan myötä!
«Antiikki on sijoitus eikä kulutus!»
Miten oikein valita antiikkikalustoa?
Tee itsellesi selväksi, millaista antiikkikalustoa haluat – antiikkikalustoa valitessa tulisi miettiä haluatteko oikein vanhaa ja tosi arvokasta antiikkia tai sopiiko myös hieman uudempi mutta kuitenkin kaunis puusta valmistettu kalusto. Tämä on myös usein hieman halvempi vaihtoehto mutta kuitenkin kunnollinen ja laadukas kalusto, joka kestää vielä pitkään.
Päätä, mistä haluat kaluston olevan kotoisin – Virossa myytävä antiikki on suurimmaksi osaksi 19. vuosisadan loppupuolelta ja 20. vuosisadan alkupuolelta. Se ei ole kylläkään niin arvokas kuin keräilijöiden ihailema 17. ja 18. vuosadannelta peräisin antiikki mutta silti melkein 100 vuotta vanha ja kunnollinen. Jos ette löydä itsellenne sopivaa tuotetta ottakaa ihmeessä meihin yhteyttä! Autamme teitä löytämään juuri teille sopivan kaluston sillä meillä on yhteydet ympäri Eurooppaa eri antiikkimyyjien kanssa.
Kysy tarkentavia kysymyksiä ja neuvottele asiantuntijan kanssa - Kaikkein tärkeimpiä antiikkikaluston ja hyvin tehdyn jäljitelmän tunnistamisen luona ovat erilaiset kulumisjäljet, naarmut, raot ja muu sellainen joka viitaa siihen, että kaluste on tosiaankin ollut käytössä! Puun täytyy olla vanha mutta kuitenkin laadukas. Kannattaa myös kysyä esineen tarkkaa tai ainakin suuntaa antavaa ikää myyjältä.
Harkitse todellista tarvettasi – jos esine sinua miellyttää ei ole sillä loppupeleissä merkitystä onko se 100 tai 200 vuotta vanha, kunhan se on kunnossa ja näkyvien kulumisjälkien kanssa mikä lisää riittävästi erikoisuutta ja luonnetta. Ei ole olemassa kahta samannäköistä antiikkiesinettä!
Toivotamme sinulle fiksua sisustusta!
Jätä meille palautetta, kiitos!
Oliko artikkeli hyödyllinen?
Mistä haluaisit vielä lukea?
Jaa kanssamme kuvia kokeiluistasi!
Oliko artikkeli hyödyllinen?